Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Milevina kolekcia

3. May 2016

 

Každá moja kolekcia nesie svoj vlastný príbeh. A ani tá najnovšia nie je výnimkou.

Ešte pred narodením mojej dcéry Milevy som mala v hlave myšlienku vytvorenia niečoho výnimočného, venovaného práve jej. Vytvoriť kolekciu, do ktorej by som vložila celú svoju lásku a očakávanie, ktorémnou v tom období rezonovali pri každom nádychu. Musím sa priznať, nakoniec to dopadlo inak a  finálna podoba nie je výlučne mojou prácou a vyjadrenie len mojich pocitov. Za jej zrodom nestojí náhodný príval kreativity ani kopnutie múzou. To kopnutie pochádzalo od niekoho úplne iného…

Blog3

V ateliéri mám stenu inšpirácií, vytvorenú z fotografii pôvodných slovanských krojov. Napriek množstvu času stráveného pred ňou som netušila, ktorým smerom sa mám vydať. Práve v okamihu, keď mi zrak padol na Čatajskú výšivku som prvýkrát pocítila pohyby malej Milevky. Ten moment bol pre mňa natoľko čarovný, že mi viac nedal na výber.  Týmto spôsobom si vlastne sama nepriamo vybrala čo jej bolo blízke a v tej chvíli sa z celej kolekcie stala srdcová záležitosť. Doslova. V konečnom dôsledku sa to prejavilo aj na tvare šperkov. Kedže aj vďaka Mileve sa z nás už čochvíľa mala stať rodina, zakomponovala som do celej kolekcie staroslovanský symbol ochrany rodiny “Perúnov kvet”. Taktiež som nemohla opomenúť špirálu zrodu života.

Blog2
Za všetky tieto nápady vďačím práve jej, Mileve .Prežívala pocit harmónie a pokoja počas celej tvory kolekcie Mileva. Čo ma napĺňa neopísateľnou radosťou až dodnes. A , samozrejme, nedá mi nespomenúť, že Milevka je na svoje dielo patrične hrdá. Ničím nie je tak fascinovaná ako práve šperkami z JEJ kolekcie, inak veľmi pokojné dieťa, avšak zároveň ju nevie nič tak rozosmutniť ako ich strata. Čo myslíte, skutočne cíti a vie, že som túto kolekciu vlastne venovala jej a jej menu?

nash